مضرات بادام زمینی
بادام زمینی به دلیل عطر و طعم مطلوب خود دارای جایگاه ویژهای در آشپزی و همچنین در دسته آجیلها و تنقلات قرار گرفته است. بادام زمینی به عنوان یکی از دانههای روغنی پرطرفدار، خوشمزه و همچنین سرشار از انواع ویتامینها شناخته میشود. مصرف متوسط و متعادل بادام زمینی هیچگونه مشکلی را برای بدن ایجاد نمیکند و منجر به تقویت سیستم ایمنی و همچنین افزایش سطح سلامتی بدن میشود، اما زیادهروی در مصرف این ماده مانند هر ماده غذایی دیگری مضراتی را برای بدن دارد.

در واقع به طور کلی، میتوان گفت که همه مواد غذایی در کنار خصوصیات مفید خود ممکن است عوارض و مضراتی را برای بدن داشته باشد. به همین منظور، در این مقاله به برخی آسیبهای ناشی از زیادهروی مصرف بادام زمینی اشاره خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.
علت اصلی بروز مضرات بادام زمینی چیست؟
تنوع بالایی از محصولات بادام زمینیها در سطح بازار دیده میشود، میتوان از انواع آن به انواع بادام زمینیهای خام، برشته، بانمک و یا بدون نمک و همچنین طعمها و مزههای مختلف اشاره کرد. یکی از راههای جلوگیری از مضرات بادام زمینی استفاده از انواع مختلف بادام زمینیهای موجود میباشد تا به یکباره ضرر خاصی برای فرد ایجاد نکند.
به عنوان مثال، افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، باید از انواع بادام زمینیهای نمکدار استفاده کنند و بهترین نوع این محصول برای آنها، بادام زمینیهای خام و یا بدون نمک میباشد.
مصرف در حد اعتدال این ماده غذایی هم دارای اهمیت بالایی میباشد. مصرف بیش از اندازه هر ماده غذایی میتواند آسیبهای زیادی را برای سلامتی افراد به دنبال داشته باشد. اگر بخواهیم به صورت دقیق بگوییم که این مقدار چقدر است میتوان گفت که هر فرد میتواند به اندازه یک مشت بسته خود، بادام زمینی را در طول روز مصرف کند و افزایش مصرف این ماده بیش از این مقدار میتواند پیامدهایی را به دنبال داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
افزایش احتمال بروز حساسیت و آلرژی با زیادهروی در مصرف بادام زمینی وجود دارد.
- در طی تحقیقات علمی مشخص شده است که مصرف متعادل بادام زمینی برای درمان و یا پیشگیری از بسیاری از بیماریها مفید میباشد و مصرف چند مغز از بادام زمینی در طول روز میتواند با انواع بیماریها مانند بیماریهای قلبی عروقی، کبدی، دیابت و سرطان مقابله کند.اما، توجه داشته باشید که برخی از افراد به بادام زمینی آلرژی و حساسیت دارند، بنابراین برای مصرف این ماده مغذی برای بار اول مراقب باشید. در واقع، برخی افراد از دوران کودکی به مصرف بادام زمینی حساسیت دارند و این عارضه بیشتر موروثی میباشد.
عوارض ناشی از حساسیت به بادام زمینی ممکن است خفیف و یا شدید باشد. از جمله این عوارض میتوان به التهابات پوستی، خارش و قرمزی پوست، دل درد، سرفه، کهیر، تنگی نفس، استفراغ، اسهال، تپش قلب، تغییر رنگ چشمها و همچنین کبودی لب اشاره کرد. با مشاهده هر یک از این علائم آلرژیک باید سریع به پزشک مراجعه شود.
علاوه بر این، باید حساسیت به بادام زمینی به ویژه برای کودکان و همچنین خانمهای باردار دقت بالایی شود.
-
افرادی که دچار افزایش وزن و چاقی هستند، هنگام مصرف بادام زمینی مراقب باشند.
مصرف بادام زمینی برای افرادی که دچار چاقی و افزایش وزن مضر میباشد، اما دقت کنید که این موضوع، به معنی قطع مصرف بادام زمینی برای این افراد نمیباشد.به دلیل تأمین انرژی مناسب توسط بادام زمینی و ارزش غذایی بالای آن بهتر است که این ماده مغذی را کنار نگذارید، بلکه بهترین راه برای افراد چاق و دارای اضافه وزن، کنترل میزان مصرف این ماده میباشد. در صورت مصرف مناسب و متعادل بادام زمینی این ماده میتواند حس سیری را در افراد ایجاد کرده و در نهایت منجر به کاهش وزن شود.

-
افراد مبتلا به بیماریهای کبدی باید در مصرف بادام زمینی احتیاط کنند.
افراد مبتلا به نارسایی، التهاب و همچنین کبد چرب نیاز به مراقبت و پیشگیریهای شدید دارند. به همین دلیل این افراد باید رژیم غذایی کنترل شدهای داشته باشند. معمولا ًتوصیه میشود که مصرف یک مشت بسته بادام زمینی برای افزایش سلامت کبد مناسب است، اما مصرف بیش از این مقدار مضراتی را برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی دارد. بنابراین، اگر نشانههایی از عارضههای کلبدی را در خود مشاهده میکنید، باید از زیاده روی در مصرف بادام زمینی پرهیز کنید و و برای اطمینان خاطر به پزشک مراجعه کنید.
-
مصرف بیش از حد بادام زمینی باعث یبوست میشود.
در صورت مصرف بیش از حد بادام زمینی، به دلیل داشتن فیبر بالا منجر به یبوست میشود. تقریباً هر ۳۰ گرم بادام زمینی یعنی حدود ۲۳ مغز بادام، حاوی 3.5 گرم فیبر میباشد. مصرف بیش از حد فیبر میتواند باعث یبوست و سایر مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، تولید گاز زیاد، اسهال و غیره شود.
-
مصرف زیاد بادام زمینی منجر به ایجاد سنگ کلیه میشود.
بادام زمینی به دلیل داشتن اگزالات بالا منجر به ایجاد سنگ کلیه و همچنین ابتلا به نارسایی کلیه خواهد شد. حدود ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۴۶۹ میلیگرم اگزالات دارد.
-
تداخلات دارویی با مصرف بادام زمینی
باید دقت کنید که اگر داروی خاصی مصرف میکنید، تداخل دارویی با مصرف بادام زمینی نداشته باشد، زیرا برخی از مواد مغذی میتوانند اثر داروهای مصرفی را تا حدودی کاهش و یا از بین ببرند. به همین دلیل اگر از داروهای خاصی مانند داروهای ضد افسردگی و یا مهار کننده استفاده میکنید، باید نسبت به مصرف بادام زمینی مراقب باشید.
سخن پایانی
به طور کلی در این مقاله در مورد مضرات بادام زمینی و لزوم مصرف بهینه آن بحث شد. علاوه بر این، مصرف بادام زمینیهای درجه یک، تازه و همچنین ارگانیک برای افزایش سلامتی توصیه میشود.
فروشگاه بادام زمینی مغان مهتاب با تولید و همچنین فراوری انواع محصولات بادام زمینی به صورت کاملاً ارگانیک و تازه قادر به عرضه این محصول به سراسر کشور میباشد.
شما میتوانید از طریق ثبت سفارش خود در این وب سایت بدون مراجعه حضوری و بدون خرید از واسطه، محصول ممتاز و درجه یک را از خود تولید کننده خریداری کنید به شما اطمینان میدهیم که با یک بار خرید از فروشگاه بادام زمینی مغان مهتاب، مشتری دائم ما خواهید شد.